• македонски јазик
  • English

ЛОКАЦИЈА

Антон Попов бр.5, 1000 Скопје, Р.Македонија

+389 2 321 27 00

Контактирајте нѐ

Microlife

Доживотен партнер на луѓето.

1981 година се роди MICROLIFE, доживотниот партнер на луѓето и глобален лидер на пазарот за производство и развој на медицинска дијагностичка опрема, како за домашна, така и за професионална употреба.

Успешната приказна на водечкиот светски производител на термометри започнува со претставувањето на првата напредна генерација на дигитални термометри, којашто постави нови стандарди за следење и контрола на телесната температура.

Иновативните, модерни и висококвалитетни производи на MICROLIFE овозможуваат брзи, сигурни и беспрекорно точни резултати од мерењето на крвен притисок, плус, аритмија, телесна температура и сл.

Бројните меѓународни награди и признанија и задоволните клиенти ширум светот сведочат за реномето и квалитетот на MICROLIFE.

Овластен сервис на MICROLIFE за Македонија – Еурофарм. Ул. Антон Попов, бр. 5, 1000 Скопје. Телефон: +389 70 307 960.

MICROLIFE NC 100 NON CONTACT THERMOMETER

MICROLIFE NC 100 NON CONTACT THERMOMETER е револуционерен дигитален термометар од новата генерација на Microlife инфрацрвени термометри, којшто ја користи модерната инфрацрвена технологија за безконтактно, лесно и брзо мерење на температурата.

Како резултат на софистицираниот дизајн, повеќенаменската употреба и широката примена MICROLIFE NC 100 за само 3 секунди, без допир, едноставно и прецизно ја определува како телесната температура во опсег од 34.0° до 42.2°С, така и амбиенталната температура во опсег од 0° до 100°С.

Термометарот има вградена меморија за бележење на 30 последователни резултати.

MICROLIFE FH 80 HEATING PAD
MICROLIFE FH 80 електрична перница

MICROLIFE FH 80 електричната перница претставува безбеден, проверен и корисен производ наменет за ефикасна и делотворна термотерапија.

Истакнувајќи се со компактен и прилагодлив дизајн, едноставна употреба, висок степен на безбедност, лесно загревање, 4 нивоа на топлина, рамномерно распределување на истата и автоматско исклучување, MICROLIFE FH 80 HEATING PAD овозможува делотворни резултати при највисок комфор.

MICROLIFE BP A1 BLOOD PRESSURE MONITOR
MICROLIFE BP A1 автоматски апарат за мерење на крвен притисок

MICROLIFE BP A1 е најмалиот, наједноставниот и најефикасниот автоматски апарат за мерење на крвен притисок од програмата на Microlife, којшто овозможува лесно, точно, сигурно и навремено следење на сите промени на крвниот притисок.

Со модерен и прилагодлив дизајн, дополнет со PAD технологија, којашто ги открива и сигнализира сите неправилности при срцевите отчукувања, MICROLIFE BP A1 овозможува истовремени прецизни мерања на пулсот и крвниот притисок.

MICROLIFE BP AG1-20 ANEROID BLOOD PRESSURE KIT
MICROLIFE BP AG1-20 манометарски основен комплет за мерење на крвен притисок

MICROLIFE BP AG1-20 ANEROID BLOOD PRESSURE KIT претставува практичен основен комплет наменет за прецизно и лесно мерење на крвниот притисок.

Комплетот содржи: висококвалитетен сфигмоманометар, стетоскоп, стандардни манжетни, пумпа, регулационен вентил и мека практична торбичка.

MICROLIFE BP AG1-40 ANEROID BLOOD PRESSURE KIT
MICROLIFE BP AG1-40 манометарски професионален комплет за мерење на крвен притисок

Комбинирајќи ги добрите перформанси на останатите манометарски комплети за мерење на крвен притисок, MICROLIFE BP AG1-40 е надграден и усовршен на повисоко ниво.

Со ергономски дизајн, широк опсег на манжетните, оптимално пумпање и испумпување и голема прецизност во мерењето MICROLIFE BP AG1-40 ANEROID BLOOD PRESSURE KIT се препорачува за професионална употреба.

Комплетот содржи: висококвалитетен сфигмоманометар, стетоскоп, професионални манжетни, пумпа, регулационен вентил и мека практична торбичка.

MICROLIFE MT 1751 DIGITAL PACIFIER THERMOMETER
MICROLIFE MT 1751 цуцла дигитален термометар

Microlife преку MT 1751 DIGITAL PACIFIER THERMOMETER претстави еден од најдобрите дигитални педијатриски термометри, којшто на забавен, нежен и лесен начин овозможува точно и сигурно следење на промените на телесната температура кај бебиња и деца.

Благодарение на практичниот, прилагодлив и водоотпорен дизајн MT 1751 дигиталниот термометар со облик на цуцла нуди веродостојни резултати во опсег од 32.0° до 43.9°С, со просечно време на одредување на телесната температура од 5 минути и вградена меморија.

MICROLIFE MT 1751 DIGITAL PACIFIER THERMOMETER е остварување на потребите, барањата и очекувањата на милиони родители ширум светот.

MICROLIFE NEB 50 COMPRESSOR NEBULISER
MICROLIFE NEB 50 небулајзер

MICROLIFE NEB 50 претставува квалитетен, сигурен и брз систем за инхалаторна терапија при проблеми со астма, хроничен бронхитис и други респираторни заболувања кај деца и возрасни.

Иновативниот небулајзер со дизајн, техника и брзина прилагодливи на индивидуалните потреби нуди сигурен и удобен третман.

Дополнет со резервни филтри, соодветни маски за деца и возрасни, и вградена рачка MICROLIFE NEB 50 небулајзерот е едноставен за употреба и транспорт.

MICROLIFE BP W90 BLOOD PRESSURE MONITOR
MICROLIFE BP W90 зглобен апарат за мерење на крвен притисок

Следејќи ги најстрогите светски стандарди за квалитет, Microlife разви нова генерација на зглобни апарати за мерење на крвен притисок, меѓу коишто и MICROLIFE BP W90.

Брзите, сигурни и беспрекорно точни мерења на пулсот и крвниот притисок, дополнети со предупредувања за срцеви аритмии се резултат на софистицираниот дизајн, бројните напредни функции и лесното ракување со MICROLIFE BP W90 BLOOD PRESSURE MONITOR.

MICROLIFE BP W90 поседува вградена меморија и можност за бележење на резултати од 100 последователни мерења на 2 одделни корисници.

MICROLIFE BP A50 BLOOD PRESSURE MONITOR
MICROLIFE BP A50 полуавтоматски апарат за мерење на крвен притисок

Полуавтоматскиот апарат за мерење на крвен притисок, MICROLIFE BP A50, нуди брзи резултати со голема прецизност.

Благодарение на практичниот дизајн, големиот екран и вградената меморија MICROLIFE BP A50 дава јасна прегледност на последните 14 мерења на пулсот и крвниот притисок.

Моделот ја вклучува напредната PAD технологија за предупредување на откриените срцеви аритмии.

MICROLIFE BP AG1-30 ANEROID BLOOD PRESSURE KIT
MICROLIFE BP AG1-30 манометарски економичен комплет за мерење на крвен притисок

Економичниот комплет за мерење на крвен притисок од манометарската програма на Microlife, MICROLIFE BP AG1-30, се истакнува со својот практичен дизајн, едноставна употреба и голема прецизност, со што ја заслужи ѝ препораката од лекарите.

Комплетот содржи: висококвалитетен сфигмоманометар, стетоскоп, стандардни манжетни, пумпа, регулационен вентил и мека практична торбичка.

MICROLIFE ST 77 SPRAGUE-RAPPARORT STETHOSCOPE
MICROLIFE ST 77 стетоскоп

MICROLIFE ST 77 SPRAGUE-RAPPARORT STETHOSCOPE претставува професионален, висококвалитетен, мултифункционален стетоскоп со повеќенаменска употреба.

Сплотувајќи 5 различни намени, висока акустика за јасно разликување на ниски и високи фреквенции, 3 прилагодливи глави за бебиња, деца и возрасни, 3 различни ушни додатоци, MICROLIFE ST 77 стетоскопот овозможува сигурни и точни резултати.

error: Content is protected !!