• македонски јазик
  • English

ЛОКАЦИЈА

Антон Попов бр.5, 1000 Скопје, Р.Македонија

+389 2 321 27 00

Контактирајте нѐ

Dr. Wolz

DR. WOLZ IMMUN SELECT

Immun Select Dr. Wolz претставува иновативна комбинација на микронутриенти, во кои се клучни имун-активните супстанции и антиоксидантите, како витаминот Ц (од ацерола) и органски врзаниот цинк, кои се комбинираат во природен имуноактивен комплекс, инкорпориран со биоактивната супстанција бета-1,3 / 1,6- глукан (од ѕидот на квасните клетки), млечно-киселинската бактерија Lactobacillus paracasei MCC1849 и фитохемискиот антиоксиданс кверцетин.

Cе употребува како поддршка на имуниот систем (во сите случаи и
ситуации на можна или постоечка инфекција од микроорганизми- бактерии, вируси,
габички), кај луѓе кои страдаат од стрес, замор, исцрпеност, како и кај спортисти кои
сакаат да го одржат својот имунолошки систем за време на зголемен физички напор.

DR. WOLZ KINDERIMMUN

DR. WOLZ киндеримун

Активниот комплекс во KinderImmun се состои од различни природни и корисни состојки за здрав имунолошки систем. За да се зајакне имунолошкиот одоговор, истражувачкиот тим на Dr. Wolz создадоа имунолошка комбинација за целото семејство, бремени жени и доилки. KinderImmune Dr. Wolz е препорачан за деца во раст. Сончевиот витамин Д е потребен за здрав раст и развиток на коските кај децата.

DR. WOLZ ZELL OXYGEN IMMUNKOMPLEX

Zell Oxygen® Immunkomplex е специјално создаден производ за здрав имунолошки систем. Се карактеризира со уникатната формула од одбрани биоактивни супстанци кој работат заедно во синергија како хармоничен оркестар. Бројни ин-виво и ин-витро научни студии ја докажуваат нејзината ефикасност.

Покрај уникатните енземски клетки од квасец, Zell Oxygen® Immunkomplex содржи висок процент на бета глукани и незаменливи елементи на селен, цинк, широк спектар на на витамини и корисни фитохемикалии од избрани и разновидни концентрати на овошје и зеленчук.

DR. WOLZ ZELL OXYGEN + GELÉE ROYALE

DR. WOLZ зел оксиген + матичен млеч ампули

Zell Oxygen + Gelee Royale е концентрат, кој содржи Zell Oxygen Plus Dr Wolz и 600 мг матичен млеч.

Препаратот се употребува за:

– Секојдневна превенција и подобрување на општата здравствена состојба нa организмот

– Поддршка на организмот при состојби на физички стрес, болести, напорна работа и замор

– Стимулација на имуниот систем

– Опоравување при состојби на слабост и истоштеност

– Дополнително збогатување и подобрување на исхраната при нутритивен дефицит

– Кај стари лица, за зголемување на виталноста и енергијата

DR. WOLZ SANUZELLA D
8-sanuzella-d

Sanuzella® D Dr. Wolz е специјален производ кој овозможува враќање на
нормалната функција на цревата и правилна дигестија. Sanuzella® D ги содржи
виталните квасници Saccharomyces cerevisiae Hansen CBS 5926, млечно-
јиселински бактерии Lactobacillus acidophilus и селектирани витамини..

DR. WOLZ SELEN ACE
DR. WOLZ селен АЦЕ

Слободните радикали во организмот се еден од главните виновници за предвременото стареење, дијабетесот, малигните и кардиоваскуларни заболувања.

Борбата за балансирање и уништување на слободните радикали им припаѓа витамините А, Ц и Е придружувани од селенот, како најмоќни антиоксиданти.

Проверено решение за ефективно делување против слободните радикали претставува SELEN ACE, сигурен и докажан производ којшто помага за неутрализирање на нивното штетно влијание, намалување на ризикот од појава на малигни заболувања, стимулирајќи го организмот при зголемена психофизичка активност, сè со цел подобрување на општата здравствена состојба.

DR. WOLZ OSTEO-CORAL-D3

DR. WOLZ остео-корал-Д3
Osteo-Coral D3 Dr Wolz ги содржи природните супстанции од сонцето и
морето: калциум, од фосилни школки и корали; сончевиот витамин Д3;
витамин К2 против распаѓање на коските; како и голем број на олиго-
елементи неопходни во процесот на создавање на здраво коскено ткиво:
манган, бакар, цинк и флуор.

DR. WOLZ PROSTATA PROTECT

14-prostata-pro-dr-wolz
Prostata protect Dr. Wolz за заштита на Вашата простата. Во својот состав содржи биолошки природни состојки кои се избрани според строги медицински критериуми. 
Ја заштитува простатата и влијае позитивно на здравјето, а исто така има детски третман против рак на простатата кај мажи. Комбинацијата на активни состојки во Prostata protect Dr. Wolz делува синергестички. Од една страна овозможува заштита на здравјето на простатата, а од друга страна ги намалува симптомите при рак на простатата и првите фази од болеста (како додаток на исхрана, при медикаментозна терапија). 

DARMFLORA PLUS® DR. WOLZ

Darmflora Plus ® Dr. Wolz содржи 4 пробиотични култури во концентрација од 24 милиони бактерии во само една дневна доза заедно во состав со пребиотик инулин.
Дебелото црево со најголема површина од (200-300 m2) има двојна функција. Од една страна е одговорно за апсопрција и елиминација на хранливите состојки, а од дрига страна заштитува огромен број на бактерии кои како цревна флора, го стимулираат имунолошкиот одговор на целото тело.

DR. WOLZ COLOSTRUM IMMUN

DR. WOLZ колострум имун
ColostrumImmun Dr.Wolz е оригинален, првокласен колострум кој се добива со обработка на
првото млеко добиено од крави од Нов Зеланд. Со технолошка обработка на ова млеко, доаѓа до концентрирање на имуноглобулините (имунолошки протеини). 100 грама препарат содржи 72% екстракт од колострум и целулозна обвивка на капсулата (со што се спречува желудочната киселина да ја уништи протеинската содржина, односно се овозможува во гастроинтестиналниот тракт и во крвотокот да биде абсорбирана максимална количина на активните компоненти). Секоја капсула содржи 190 mg концентрат од колострум со минимум 40% имуноглобулини.

DR. WOLZ ZELL OXYGEN PLUS

DR. WOLZ ZELL OXYGEN плус
Zell Oxygen Plus Dr Wolz, се употребува за:

– Секојдневна превенција и подобрување на општата здравствена состојба на организмот

– Поддршка на организмот при состојби на физички стрес, болести, напорна работа
и замор

– Стимулација на имуниот систем

– Опоравување при состојби на слабост и истоштеност

– Дополнително збогатување и подобрување на исхраната при нутритивен дефицит

– Кај стари лица, за зголемување на виталноста и енергијата

– Наоѓа примена и во козметологијата, за подобрување на квалитетот на кожата


DR. WOLZ B-COMPLEX + BIOTIN + FOLIC ACID
DR. WOLZ Б-комплекс + биотин + фолна киселина

Витамините од групата Б се движечка сила на организмот, меѓусебно испреплетувајќи и надополнувајќи се во функција на општото здравје на човекот. Витамините Б1 (тиамин), Б2 (рибофлавин), Б6 (пиродоксин), Б7 (биотин), Б9 (фолна киселина) и Б12 (кобаламин) се неопходни за квалитетен и здрав живот особено ако умерената исхрана и редовната физичка активност не се дел од преферираниот животен стил.

B-COMPLEX + BIOTIN + FOLIC ACID претставува висококвалитетен, делотворен и проверен производ којшто придонесува за нормална функција на нервниот и имунолошкиот систем, нормална функција на срцето, нормална психолошка функција, регулација на активноста на хормоните, одржување на здрава кожа и коса, намалување на чувството на замор и исцрпеност итн.

DR. WOLZ VITAMIN D3

DR. WOLZ витамин Д3

Витаминот Д3 допринесува за:

∙ нормална функција на имунолошкиот систем

∙ нормална функција на мускулите

∙ здрав раст и развој

∙ одржување на здрави коски и здрави заби

Витаминот Д3 на Dr. Wolz е со концентрација од 1000 И.Е. во капсула, што претставува препорачана дневна доза.

Не содржи глутен, лактоза, бои и конзерванси.


DR. WOLZ THROMBOFLOW
13-thromboflow-dr-wolz
DARMFLORA PLUS® SELECT DR. WOLZ

Darmflora plus select Dr.Wolz содржи 8 прибиотчини култури со концентрација од 48 милиони бактерии на млечна киселина во само една дневна доза заедно во состав со витамин Б. Бактериите на млечната киселина се добро заштитени од желудочна и жолчна киселина.
Darmflora plus select Dr.Wolz е специјално развиен производ за поддршка на здрава цревна слузница. Избраните култури се случуваат природно во различни делови на цревата во човековото тело, каде што ја поддржуваат физиолошката цревна флора во нивните функции. Б витаминот ја поддржува цревната слузница и имунолошкиот систем.

ШАФРАН+РОДИОЛА ЕКСТРАКТ

Шафран, родиола и витамини се користат традиционално со векови за случаи на ментален стрес, прекумерен стрес и влошување на менталната состојба. Екстрактот од шафран+родиола е висококвалитетна комбинација на овие скапоцени материи. Благодарение на комбинацијата “Екстракт од Шафран+Родиола” на Dr. Wolz го поддржува психолошкото и менталното здравје помагајќи во борбата против замор, исцрпеност и влошувањето на менталното здравје.

СЕЛЕН 100μg ACE Cell Protection (60 капсули)

Селен 100μg ACE Cell Protection Capsules Dr. Wolz ја зацрвтуваат одбраната на клетките во борбата против загадувањето, промовираат нормална функција на имунолошкиот систем и на функционирањето на териодната жлезда.

• Ја зацврстуваат одбраната на келиите во борбата против надворешното загадување.

• Ги штитат клетките од стрес

• Допридонесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем

• Допридонесуваат за нормлана функција на тероидните жлезди

• Природно базиран на Селен, Каротеноид, Ликопен, Витамини Ц и Е

Без глутен, лактоза