HerbElixa

HerbElixa e приватна компанија која произведува диететски суплементи на бази на лековити растенија. Нашиот главен фокус се препаратите од етеричните масла кои може да помогнат во третманите на различните состојби и болести. Нашите производи се базирани исклучиво на научни факти и резултати. Сите производи се единствени по тоа што се изработени по сопствена рецептура и методологија на изработка, на што сме посебно горди.

Избор на продукти

HerbELICO® капсули

100% природен препарат
•На база на етерични (ароматични) масла, добиени од органски произведени растенија
•Докажано ефикасен во сузбивањето на симптоматската и несимптоматската инфекција, предизвикана од Helicobacter spp.
•Не предизвикува несакани ефекти
•Делува локално на слузокожата на желудникот и директно ја напаѓа бактеријата Helicobacter
•Бактериите од било кој сој на Helicobacter spp., не развиваат отпорност (резистентност) кон препаратот HerbELICO®
HerbELICO®ја елиминира Хеликобактеријата, со што престануваат и симптомите:
•Болка во стомакот
•Мачнина
•Повраќање
•Непријатен здив
•Надуеност на стомакот
•Омалаксалост
•Губење килограми
•Депресија
Предности на препаратот HerbELICO®:
•Кај 80% од испитаниците, терапијата само со HerbELICO®била успешна, без употреба на антибиотици
•Не предизвикува несакани ефекти, кои се чести кај стандардната антибиотска терапија.
•Не влијае на дигестивната микрофлора-не е потребна употреба на пробиотици
•Ги отстранува и последиците од воспаление на слузокожата на желудникот и цревата, предизвикани од хеликобактеријата
•Лесен за употреба-облик на капсула
•Може да се употребува и во комбинација со антибиотици Во препаратот HerbELICO®има:
•Етерно масло од диво оригано
•Етерно масло од чубрица
•Етерно масло од тимијан
•Сончогледово масло