Еурофарм на осмото издание на спортската манифестација „Охрид трчаТ“

Рекордни 2200 атлети, спортисти и рекреативци од 31 земја земаа учество на 8-то издание на спортската манифестација „Охрид трчаТ“. И оваа година имавме чест и задоволство да бидеме дел од уште едно одлично издание на ова несекојдневно спортско-тркачко случување во Охрид.

Натпреварувачите, во машка и женска конкуренција, трчаа полумаратон од 21 километар, штафетна и пет километарска трка. ЕУРОФАРМ е верен поддржувач на овој спортски настан, и повторно имавме прилика да ги запознаеме и тркачите и бројните посетители на настанот со придобивките на производите на Fysioline Ice Power и Jamieson . Освен тоа, Еурофарм се погрижи најдобрите да ги награди со палета производи кои се добредојдени за здравиот живот и спортскиот дух за секој поединец. Целиот настан, како и секоја година така и оваа, беше збогатен со забавна програма за учесниците со диџеи, фан зони и зони за освежување.

Честитки за организаторите и учесниците кои секоја година се се поуспешни и побројни. Следната година е нов предизвик. Еурофарм и ,,Охрид трчаТ,, остануваат да бидат партнери во градењето на уште една успешна спортска приказна. Ние постоиме за да се грижиме за вашето здравје!

#eurofarm #eurofarmapteki #еурофарм #еурофармаптеки #здравје #спорт #охридтрчат

Leave a Reply