Еурофарм – пријател и поддржувач на „Мал Битолски Монмартр„

Оваа година, по двегодишната пауза поради пандемијата со корона вирусот, Битола повторно беше домаќин на 41-то издание на реномираниот детски ликовен фестивал „Мал Битолски Монмартр„.
Организаорот Детско ликовно студио „Кирил и Методиј„ успеа да доведе преку 80 гости, 60 деца кои за време на фестивалот секојдневно цртаа низ улиците на Битола, како и во селото Буково и во Охрид. Учесниците, 85 деца амбасадори на своите земји, традиционално сликаа архитектура и ги направија своите прекрасни слики, инспирирани од убавините на нашата земја.
Еурофарм го поддржа овој прекрасен фестивал на детската креација и талентирани сликари, кој секоја година прераснува во уште поголем и посериозен настан на светската мапа настани од ваков вид.

Leave a Reply