Еурофарм со поддршка за еколошката акција „Скопска Црна Гора ја поздравува пролетта„

Во пресрет на пролетта, на 20.03.2022 беше организирана голема акција за чистење „Скопска Црна Гора на поздравува пролетта„ на иницијатива на еколошката активистка Мери Аницин Пејоска и планинарските здруженија „Скопска Црна Гора“ и „Убавините на Скопска Црна Гора“. Еурофарм и Еурафарм аптеки дадоа свој придонес кон акцијата, донирајќи гумени ракавици и витамини за учесниците на оваа еколошка акција. Љубителите на природата, меѓу кои и локално население, индивидуалци од Скопје и ученици од училиштата во Сандево и Кучевиште реализираа успешна еколошка акција со која собраа многу отпадоци кои потоа ги однесоа на соодветни места. Оваа акција е уште едно потсетување и аларм да влијаеме на свеста на граѓаните сите да внимаваме и да ја чуваме природата и здравата животна средина.

Leave a Reply