Еурофарм со поддршка за училиштето ,,Гитари Дирки и Свирки,,

На 1 Номеври официјално е отворено првото бесплатно училиште за деца со помалку можности, за музика уметности и вештини ,, Гитари Дирки и Свирки,, кое е дело на ,,Проект Среќа,,.

Во ова училиште, децата, кои се регистрирани во било која од категориите ,,социјален ризик,, ќе можат да се пријават за часови по гитара, клавир, ликовни уметности, запознавање со останатите уметности, како фотографија, филм, театар… Приоритет во групите, имаат децата кои се наоѓаат во најтешка форма на ,,социјен ризик,, и се од семејства си најмали примања.

Просториите се наоѓаат во Центар, зад Универзалната сала, дизајнирани да бидат интерактивни и интересни за децата.

Еурофарм се приклучи кон креирањето на оваа хумана и креативна приказна, и дониравме финансиски средства за набавка на инстументи кои ќе бидат добредојдени за учениците во ,,Гитари Дирки и Свирки,,…

Им посакуваме многу успех и многу нови проекти на кои со задоволство ќе бидеме нивна верна публика.

Leave a Reply