ЕУРО-ФАРМ донации за поплавите во Скопје

Во миговите на соочување со ненадоместливите загуби на човечки животи и незапамтените штети од големите поплави што на 6 август го зафатија градот Скопје, веледрогеријата ЕУРО-ФАРМ изразува сочувство до семејствата на настраданите и погодените од оваа природна катастрофа.

Водени од идејата, оваа трагедија да трае што е можно пократко, компанијата со свои донации во лекови, пелени, детска храна, средства за дезинфекција и хигиенски средства, преку Црвениот крст на Република Македонија и Граѓанската иницијатива за помош на поплавените му излезе пресрет на населението од погодените подрачја, продолжувајќи ја традицијата и посветеноста на веледрогеријата за континуирано помагање на заедницата во мигови на неопходност.

Leave a Reply