7 Април – Светски ден на здравјето

По повод Светскиот ден на здравјето, 7 април, и оваа година во аптеките на Еурофарм промовиравме настани и активност во насока на грижа и посветеност на здравјето и здравиот дух. Стручниот тим на Еурофарм вршеше едукација, мерење на крвен притисок, пулс, аритмија со иновативните и модерни производи на Microlife, водечкиот светски производител на медицинска дијагностичка опрема. Се надеваме дека уште еднаш, благодарение на вистинските совети за здрав живот и подобар имунитет, придонесовме кон стекнувањето на здрави животни навики.

Leave a Reply