7-ми Конгрес на Дерматовенеролози на Македонија со меѓународно учество

Од 28.09. до 02.10 во Охрид се одржа 7-от Конгрес на Дерматовенеролози на Македонија со учество на голем број научни и стручни лица од нашата земја но и со гости од повеќе земји. Конгресот беше одлична прилика да се разговара и да се презентираат новите тераписки и дијагностички бисери, што е ново во дерматологијата, дерматолошката онкологија, понатаму КОВИД и дерматовенерологијата, сексуално преносливите болести како и одржување на Форум на млади дерматовенеролози. Стручниот тим на Еурофарм беше дел од овој когрес, а на нашиот промотивен штанд имавме прилика да ги промовираме нашите производи од реномираните компании како Cantabria Labs, Damor, Jamieson, SM Pharamceutical.

Leave a Reply